SAD: Sveštenik zlostavljao dečake

Izvor: B92, 13.Mar.2013, 01:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Sveštenik zlostavljao dečake

Los Anđeles -- Rimokatolička nadbiskupija u Los Anđelesu će platiti skoro 10 miliona dolara za nagodbu u četiri slučaja seksualnog zlostavljanja jednog sveštenika.

Advokat crkve Majkl Henigen potvrdio je nagodbu u iznosu od 9,9 miliona dolara, koja je postignuta danas u slučajevima navodnog zlostavljanja koje je uradio bivši sveštenik Majkl Bejker, javio je AP.

Za dva slučaja suđenje je trebalo da počne uskoro, ali je postignuta nagodba.

Nedavno objavljeni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << spisi pokazuju da se Bejker sastao sa kardinalom Rodžerom Mahonijem 1986. godine i priznao da je skoro sedam godina seksualno zlostavljao dvojicu braće.

Mahoni je poslao Bejkera na lečenje kod psihijatra, ali ga je na kraju vratio u službu gde je on ponovo izvršio seksualno zlostavljanje.

Bejker je osuđen za zlostavljanje jednog dečaka u 2007. godine.

Mahoni se trenutno nalazi u Rimu gde pomaže u izboru narednog pape.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zbog oca pedofila crkva plaća deset miliona

Izvor: Mondo, 13.Mar.2013

Rimokatolička nadbiskupija u Los Anđelesu će platiti gotovo 10 miliona dolara za nagodbu u slučajevima seksualnog zlostavljanja koja je počinio bivši sveštenik Majkl Bejker...Advokat crkve Majkl Henigen potvrdio je nagodbu u iznosu od 9,9 miliona dolara, koja je postignuta u četiri slučaja zlostavljanja...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.