SAD: Ruski Buratino stvara pakao na zemlji

Izvor: Vesti-online.com, 15.Sep.2015, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Ruski "Buratino" stvara "pakao na zemlji"

"Kada je reč o kopnenim sistemima naoružanja, teško je naći strašniji od ruskog teškog sistema "Buratino'" piše američki list "Popjular mehaniks“

Osim obične raketne municije, "Buratino“ može da pušta i termobarične rakete, naveo je list. Prilikom lansiranja termobarična municija se raspada u vazduhu oko cilja sa oblakom vruće tečnosti, a zatim ga pali.

Eksplozija i udarni talas su moćniji, dok se čitava kiselina u neposrednoj blizini od objekta apsorbuje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
- To ih čini zastrašujućim oružjem tokom upotrebe protiv pešadije i vojnika skrivenih u bunkerima ili pećinama - konstatuje "Popjular mehaniks“.

Rafal iz 24 rakete može da uništi 8 gradskih kvartova, stvarajući time "pakao na Zemlji za sve one koji se nađu u ugroženoj zoni", naglašava list.

Teški sistem „Buratino“ počeo je da se koristi 1988. godine u Avganistanu. Prema podacima lista "Popular mehaniks“, iračka vojska ih je nedavno koristila u borbama sa "Islamskom državom“.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Ruski „Buratino“ stvara „pakao na Zemlji“

Izvor: Vostok.rs, 16.Sep.2015, 12:15

16.09.2015. -..Kada je reč o kopnenim sistemima naoružanja, teško je naći strašniji od ruskog teškog sistema „Buratino“, piše američki list „Popjular mehaniks“...Osim obične raketne municije, „Buratino“ može da pušta i termobarične rakete, naveo je list. Prilikom lansiranja termobarična...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.