SAD: Rusija da utiče na sirijsku vladu da okonča nasilje

Izvor: Blic, 13.Apr.2016, 09:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Rusija da utiče na sirijsku vladu da okonča nasilje

Američka ambasadorka pri Ujedinjenim nacijama Samanta Pauer pozvala je Rusiju i druge zemlje sa uticajem da navedu sirijsku vladu da poštuje primirje i upozorila da bi nova eskalacija nasilja mogla da ugrozi ovonedeljne mirovne pregovore u Ženevi.

Prethodno je specijalni izaslanik UN-a za Siriji Stafan de Mistura u Savetu bezbednosti rekao da su SAD "veoma uznemirene" zbog najave sirijskih vlasti da će pokrenuti ofanzivu na predgrađe Alepa, dodavši da će to ugroziti šanse >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za okončanje petogodišnjeg sirijskog konflikta, prenela je agencija AP.

Pauer je kritikovala sirijski režim zato što je u aprilu dopustio ulazak samo dva humanitarna konvoja, a nije uopšte omogućio pristup opkoljenom gradu Daraja, "odakle stižu izveštaji o deci koja hodaju ulicama izgledajući kao kosturi i o ljudima koji jedu travu".

Ona je dodala da je "mnogo teže za De Misturu da sazove političke pregovore kad se dešava pogoršanje pristupa humanitarnoj pomoći i pogoršanje u prekidu borbi.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.