SAD: Pucnjava u sudu, troje mrtvih

Izvor: B92, 11.Feb.2013, 19:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Pucnjava u sudu, troje mrtvih

Vašington -- U sudu u Vilmingtonu, u američkoj državi Delaver, došlo je do pucnjave u kojoj su ubijene tri osobe, a među njima je i naoružani muškarac koji je otvorio vatru.

Napadača su ubili policajci.

"Mogu da potvrdim da je jutros u osam sati došlo do pucnjave, kada su ubijene dve žene i pogođena dva policajca, a mrtav je i muškarac koji je pucao", rekao je novinarima portparol policije, prenosi AFP.

On je dodao da je ispaljeno više metaka i da policija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pretražuje zgradu sprat po sprat.

Kako prenosi agencija Blumberg, petoro ljudi je povređeno u razmeni vatre, a napadač je i sam podlegao povredama.

Incident se dogodio kada je za sada neimenovani napadač ušao u zgradu suda i u hodniku se sukobio s policijom. Prema prvim podacima, u pitanju je porodični problem, pošto je jedna od žrtava supruga napadača.

Zgrada suda okruga Nju Kestl je evakuisana, a na snimcima televizije NBC se vidi da su oko suda raspoređena policijska, vatrogasna i ambulantna vozila.

Ruski kanal "Raša tudej" (Rušia Today) navodi da je policija pucala u osumnjičenog i usmrtila ga nakon što je on ubio svoju ženu.

Gradonačelnik Vilmingtona Denis Vilijams je potvrdio da je policija ubila naoružanog muškarca, koji je imao oko 20 godina, a lokalne vlasti sada rade na utvrđivanju njegovog identiteta.

Najnovija pucnjava u SAD ponovo će otvoriti debatu o pooštravanju zakona koji regulišu kupovinu i nošenje oružja.

Prošlog meseca je predsednik Barak Obama predložio da se uvede zabrana na prodaju automatskog oružja i uvedu rigoroznije provere potencijalnih kupaca.

Tome se protivi oružani lobi, predvođen Nacionalnom asocijacijom za oružje (NRA), koji rešenje problema vidi u uvođenju naoružanih čuvara u škole i druge objekte koji bi mogli da budu meta napada.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.