SAD: Posedujemo sve potrebne resurse za zaustavljanje Irana

Izvor: Vostok.rs, 28.Apr.2019, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Posedujemo sve potrebne resurse za zaustavljanje Irana

Načelnik generalštaba američke vojske, general Kenet Mekenzi izjavio je danas da SAD poseduju sve potrebne resurse za zaustavljanje Irana ukoliko ta zemlja odluči da "preduzme bilo kakve akcije koje bi mogle da budu opasne".
Mekenzi je rekao da je "vojska SAD u komunikaciji sa saveznicima i prijateljima u regionu kako bi obezbedila jedinstvo u suočavanju sa iranskom pretnjom", prenosi Rojters. U međuvremenu je iranska poluzvanična agencija Tasnim objavila da je dron Revolucionarne garde uspešno izveo izviđački let iznad američkog nosača aviona "Dvajt D. Ajzenhauer" i još jednog američkog ratnog broda iznad Persijskog zaliva. Agencija Tasnim, međutim, nije navela kada je fotografija snimljena. Američka vlada proglasila je Revolucionarnu gardu za terorističku organizaciju kako bi pojačala pritisak na Iran i dodatno izolovala tu zemlju. Iran je na taj potez odgovorio saopštenjem u kojem je navedeno da su američke snage terorističke snage. Tanjug

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.