SAD:Policija rasterala demonstrante

Izvor: B92, 10.Dec.2011, 23:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD:Policija rasterala demonstrante

Boston -- Policija je rasterala pristalice pokreta "Okupirajmo Vol strit" u Bostonu, uklonila šatorski kamp u komercijalnom delu grada i uhapsila 47 osoba.

Više od 100 policajaca upalo je pred zoru u kamp, kada je većina demonstranata spavala, i blokirala ulice. Bostonska policija je saopštila da su uhapšena 33 muškarca i 14 žena, uglavnom zbog nedozvoljenog ulaska na privatan posed, prenele su agencije.

Cela akcija sprovedena je mirno, a policajci ovom prilikom nisu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nosili opremu za rasturanje demonstracija, ni oružje.

Gradonačelnik Bostona Tomas Menino pohvalio je na konferenciji za novinare akciju policije i ponašanje demonstranata.

"U interesu javne bezbednosti, na kraju smo morali da delujemo", rekao je Menino. On je dodao da će policija onemogućiti svaki pokušaj demonstranata da na nekom drugom mestu postave šatore.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

POLICIJA RAZBILA DEMONSTRACIJE U BOSTONU

Izvor: Kurir, 11.Dec.2011, 00:27

BOSTON - Policija je rasterala pristalice pokreta "Okupirajmo Vol strit" u Bostonu, uklonila šatorski kamp u komercijalnom delu grada i uhapsila 47 osoba...Više od 100 policajaca upalo je pred zoru u kamp, kada je većina demonstranata spavala, i blokirala ulice...Bostonska policija je saopštila da...

Nastavak na Kurir...

Policija raščistila kamp "ogorčenih" u Bostonu

Izvor: Blic, 11.Dec.2011

Američka policija je raščistila juče šatorski kamp pokreta "Okupirajte Volstrit" u komercijalnom delu Bostona i uhapsila 47 ljudi...Više od 100 policajaca upalo je pre svitanja u kamp, kada je većina kampera spavala, i blokirala ulice. Policija je saopštila da su 33 muškarca i 14 žena uhapšeni,...

Nastavak na Blic...

Policija Bostona srušila šatorski logor „okupatora“

Izvor: Vostok.rs, 11.Dec.2011

11.12.2011. -..Policija Bostona je srušila logor pokreta „Okupiraj Vol strit". Krajem septembra u tom logoru je živelo više od 150 demonstranata koji se bore protiv bankara i vlasti, protiv, kako kažu, „finansijskog terorizma". Tako je Boston postao poslednji američki grad u kojem je...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.