SAD: Nije jasno da li severnokorejski satelit šalje signale

Izvor: RTS, 08.Feb.2016, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Nije jasno da li severnokorejski satelit šalje signale

Dok Severna Koreja tvrdi da je postavila u orbitu satelit raketom dugog dometa, američki Združeni operativni centar za svemir objavio je da su u orbiti dva predmeta, ali da nije jasno da li ijedan šalje signale.
Pjongjang je juče objavio da je lansirao Kvangmjongsong 4 satelit u devet ujutro po lokalnom vremenu.

Prema rečima Džona Šilinga, aeroinženjera i stručnjaka za raketnu tehnologiju, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << lansiranje je slično onome iz decembra 2012. godine kada je Severna Koreja lansirala satelit koji obiđe Zemlju svakih 95 minuta.
Međutim, nikad nije zabeležen signal sa metalnog predmeta teškog 100 kilograma za koji Pjongjang tvrdi da je opremljen kamerama koje šalju slike natrag na Zemlju, prenosi Rojters.
Američki stručnjaci veruju da će za nekoliko dana moći da se utvrdi da li severnokorejski satelit može da stabilizuje kretanje orbitom i komunicira sa Zemljom.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD: Nije jasno da li severnokorejski satelit šalje signale

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Feb.2016

Dok Severna Koreja tvrdi da je postavila u orbitu satelit raketom dugog dometa, američki Združeni operativni centar za svemir (JSPOC) objavio je danas da su u orbiti dva predmeta, ali da nije jasno da li ijedan šalje signale...Pjongjang je juče objavio da je lansirao Kvangmjongsong 4 satelit u devet...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.