SAD: Ne možemo da se odbranimo od novog oružja

Izvor: Mondo, 30.Avg.2018, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Ne možemo da se odbranimo od novog oružja

SAD ne mogu da se odbrane od ruskog i kineskog oružja u slučaju rata, upozorava komandant Severne komande Oružanih snaga SAD i Komande vazdušno-svemirske odbrane Severne Amerike general Terens O`Šonesi.

"Bezbednosna situacija se menja. Ranije smo mislili da okeani koji nas okružuju i prijateljske zemlje na severu i jugu čine našu zemlju nedostižnom. Sada postoje protivnici koji su sposobni da dođu do naše teritorije", ističe američki general.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
"Militari tajms" javlja da je O'Šonesi na 140. konferenciji Saveza Nacionalne garde SAD naglasio da u svetu postoji tendencija ka promeni odbrambene bezbednosti.

On upozorava da se "ne treba nadati da su SAD zaštićene okeanima i prijateljskim zemljama na severu i jugu".

Srbi i Crnogorci najnaoružaniji u Evropi

O`Šonesi smatra da SAD treba da razmotre svoju odbranu i nađu načine da se zaštite od najnovijeg oružja.

Upozorenje Moskve Zapadu: Ne igrajte se vatrom!

Američko Ministarstvo odbrane pokušava da opremi lovce "F-16" radarima s aktivnom faznom antenskom rešetkom kako bi borbeni avioni mogli da presreću krstareće rakete.

List podseća da ruske hipersonične rakete mogu da probiju odbranu SAD.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.