SAD: Na kruzerima zarobljeno 90.000 članova posade

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Apr.2020, 08:32

SAD: Na kruzerima zarobljeno 90.000 članova posade

Više od 100 kruzera i 90.000 članova posada zarobljeno je na moru u ili u blizini američkih voda i luka, prenosi ABC njuz podatke Obalske straže SAD.

Centar za prevenciju bolesti upozorava da je najmanje 10 tih brodova prijavilo da imaju članove posade koje su pozitivni kao i one koje se suočavaju sa simptomima koji liče ne koronavris. Dodali su da je slična situacija i na 20 brodova koji su u američkim lukama ili su ukotvljeni u blizini njih.

Samo u teritorijalnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << vodama SAD oko Floride danas postoji više od 35 kruzera sa 35.000 članova posade.

Obalska straža podseća da je to podatak nakon što su se putnici i posada poslednjeg broda iskrcali na Floridu.

Putnici sa Zandama i Roterdama među kojima je bilo i 13 teško obolelih putnika prebačeni su zajedno sa jednim članom posade u bolnicu, dok je ostalih 26 ostalo u karantinu na brodu.

Na tom brodu bilo je više od 1.200 putnika od kojih je četvoro umrlo, a što je bio razlog da Čile ne prihvati da ga primi. Na putu ka Floridi jedva je dobio i dozvolu da prođe kroz Panamski kanal.

Problem kako navodi ABC njuz je i u tome što su brojne zemlje obustavile letove pa je teško da se posade vrate kući.

Prema podacima Centra za kontrolu i prevenciju bolesti u poslednja dva meseca izbijanja COVID-19 na tri broda za krstarenje u SAD bilo je više od 800 potvrđenih slučajeva novog koronavirusa medu putnicima i posadom, uključujući 10 smrtnih.

Florida je među 10 saveznih država koje imaju najveći broj zaraženih, taj broj je danas prešao 16.800 a umro je 371 čovek. U SAD pozitivno je 466.000 dok ih je 16.690 u pandemiji izgubilo život.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OD LUKSUZA DO PAKLA: Čak 90.000 članova pasada zbog korone zarobljeno na brodovima samo u vodama SAD! Ima zaraženih

Izvor: Kurir, 10.Apr.2020

Više od 100 kruzera i 90.000 članova posada zarobljeno je na moru u ili u blizini američkih voda i luka, prenosi ABC njuz podatke Obalske straže SAD.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.