SAD: Moguće sankcije Indiji zbog kupovine ruskih PVO sistema S-400

Izvor: Vostok.rs, 30.Avg.2018, 10:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Moguće sankcije Indiji zbog kupovine ruskih PVO sistema S-400

SAD su zabrinute zbog planova Indije da kupi oružje od Rusije, uključujući protivvazdušni raketni sistem S-400 i daju mogućnost uvođenja sankcija zbog tih planova, izjavio je pomoćnik ministra odbrane SAD za Azijsko-pacifički region Rendal Šriver.


Šriver je saopštio da ne može garantovati Indiji da će ih zaobići zakon o sankcijama.


„Ne mogu vam sada reći da se oni neće naći pod sankcijama, da će biti izuzeti. Odluku će doneti predsednik SAD ako vidi da Indija kupuje od Rusije nove sisteme. Ne mogu vam reći da će biti napravljen izuzetak“, rekao je Šriver.    

On je posebno izrazio zabrinutost zbog planova Indije da kupi sistem S-400.    


Međudržavni sporazumi o isporuci sistema S-400 „Trijumf“ i fregate projekta 11356 postignuti su nakon razgovora predsednika Rusije Vladimira Putina i indijskog premijera Narendre Modija u oktobru 2016. godine.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.