SAD: Danas pogubljenje kralja droge koji je kuvao met

Izvor: VOA, 17.Jul.2020, 18:25

SAD: Danas pogubljenje kralja droge koji je kuvao met

Kralj droge iz Ajove koji je ubio petoro ljudi, uključujući dve devojčice, trebalo bi da bude pogubljen u petak kao treća osoba nad kojom je izvršena smrtna presuda na federalnom nivou ove nedelje. Dastin Honken (52) osuđen je na smrt zbog ubistva vladinog doušnika i dece u nameri da zaustavi istragu o trgovini drogom 1993.  Honken je odrastao u Ajovi, ali se sa prijateljem preselio u Arizonu da proba da se obogati kuvanjem meta, što je naučio na studijama hemije u koledžu. Drogu su distribuirali preko dvojice dilera u Ajovi.  Jedan od dilera bio je Greg Nikolson, koji je počeo da sarađuje sa istražiteljima 1993. godine, nakon što im je postao sumnjiv. Honken je uhapšen i osuđen za proizvodnju meta, nakon što ga je Nikolson tajno snimio i svedočio protiv njega pred velikom porotom.  Honken je obavestio sud da će se izjasniti da je kriv, ali nekoliko dana pre pojavljivanja pred sudom 1993, on i njegova devojka Anđela Džonson krenuli su da traže Nikolsona.  Našli su ga u njegovom domu, gde je živeo sa devojkom Lori Dankan i njenim ćerkama, desetogodišnjom Kendi i šestogodišnjom Amber. Svo četvoro su kidnapovani, ubijeni i zakopani, ali tela nisu pronađena godinama. Honken je ubio i svog drugog dilera Terija Degeusa, čije telo je nađeno nekoliko kilometara od tela ostalih Honkenovih žrtava.  Honken je osuđen za ubistva u Ajovi 2004. godine na suđenju na kome su bile neuobičajene bezbednosne mere, uključujući i zaštićenu porotu. Honken je bio vezan za pod sudnice i imao je pojas ispod odeće da ga spreči da pobegne. Porota je preporučila smrtnu presudu, a okružni sudija Mark Benet, koji je rekao da se tome inače protivi, je pristao. 

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U SAD treće pogubljenje osuđenika tokom nedelje

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Jul.2020, 11:05

Zatvorenik osuđen na smrt zbog ubistva pet osoba pre 27 godina u petak je pogubljen u SAD i to je treća egzekucija na saveznom nivou posle odluke administracije predsednika Donalda Trampa da ukine moratorijum na smrtnu kaznu koji je uveden pre 17 godine...Dastin Honken (Dustin) (52) proglašen je mrtvim...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.