Rvačka akademija rasadnik novih talenata (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jul.2020, 19:46

Rvačka akademija rasadnik novih talenata (AUDIO)

Vojvođanska rvačka akademija biće izgrađena u blizini Banje Kanjiža, a nju će pohađati najtalentovanija deca od 15 do 20 godina iz svih naših rvačkih klubova. "Preduslov za upis, izuzev dobre volje, jesu njihovi sportski rezultati", rekao je direktor Zoltan Balent.

Boravak će biti besplatan, a deca će pohađati školu, dok će svaki član akademije ostati i član svog matičnog kluba, objašnjava Balent i dodaje da je cilj unapređenje fizičke pripremljenosti, kao i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tehničkog i taktičkog znanja takmičara.

"Rvanje u Kanjiži ima tradiciju dugu nekoliko decenija i formiranje akademije od velikog je značaja za lokalnu samoupravu", istakao je predsednik opštine Robert Fejstamer.

"Lokalna samouprava će dati logističku i infrastrukturnu podršku izgradnji ali i budućem radu akademije", ističe Fejstamer.

Zgradu Vojvođanske rvačke akademije projektovao je arhitekta Zoltan Valkai i prema njegovim rečima ona će izgledati kao autentična paorska kuća, ali će biti mnogo veća.

Gradnju i opremanje objekta finansirale su lokalna samouprava i Vlada Republike Mađarske.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.