Ruža Tomašić: Ne želim da mi se dete uda za Srbina, gde je tu govor mržnje?

Izvor: Press, 25.Apr.2013, 10:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruža Tomašić: Ne želim da mi se dete uda za Srbina, gde je tu govor mržnje?

Povodom prošlonedeljnog sukoba dvojice novinara HRT-a, Dražena Miočića i Hrvoja Zovka, u kojem je Miočić prebrojavao krvna zrnca pojedinih kolega Srba na HRT-u i članova porodice nekih ministara, SDSS je zatražio zajedičku sednicu saborskog Odobra za ljudska prava i nacionalne manjine.

Na sednici se raspravljalo o nacionalnoj ravnopravnosti i slobodi govora u javnim medjima. Umesto reči pomirenja, na sednici se ponovo čuo govor mržnje.
Na konstataciju Milorada Pupovca, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << kome je šokantno da se samo sedam posto mladih u anketi izjasnilo da bi za bračnog partnera hteli Srbina, dok bi samo 15 odsto njih želelo Srbina kao komšiju, žustro je reagovala Ruža Tomašić.

- U čemu je problem da samo sedam posto želi da im se dete uda za Srbina? Ni je ne bih htela da mi se dete uda za Srbina, Mađara ili Italijana. Želim da moja unučad govore hrvatski. Gde je tu govor mržnje? - zapitala se predstavnica Hrvatske u Evropkom parlamentu.
Tomašić je dodala da je bila na utakmici Hrvatska - Srbija, ali da povici "Ubij Srbina", nisu dugo trajali, odnosno da su trajali puno kraće nego oni na rukometnoj utakmici u Beogradu, kada je bilo vređanja Hrvata.
 
Izvor: Pressonline/Jutarnji

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Ruža Tomašić Pupovcu: Pa što ako ne želim da se moje dijete uda za Srbina?

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Apr.2013

Potaknuti prošlonedeljnim verbalnim sukobom dvojice HRT-ovih novinara Dražena Miočića i Hrvoja Zovka, u kojem je prema Zovkovoj prijavi Etičkom povjerenstvu Miočić prebrojavao krvna zrnca pojedinih kolega Srba na HRT-u te članova porodice nekih ministara, SDSS je zatražio zajedničku sjednicu...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.