Rusko-srpska vežba „BARS 2018: Desant taktičkih grupa i evakuacija jedinica za posebne namene

Izvor: Vostok.rs, 03.Okt.2018, 21:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusko-srpska vežba „BARS 2018: Desant taktičkih grupa i evakuacija jedinica za posebne namene

Prvi letački zadaci rusko-srpskih posada su desant taktičkih grupa na odredište i evakuacija jedinica za posebne namene iz zone zauzete od uslovnog protivnika.

Posade Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije i Ratnog vazduhoplovstva Republike Srbije započele su zajedničke letove u okviru vežbe "BARS-2018". "TV Zvezda" je objavila najzinimljivije snimke vežbe.



Prema saopštenju Ministarstva odbrane Rusije, prvog dana vežbe, letovi su održani u nepovoljnim vremenskim uslovima - sa niskim oblacima i padavinama.

"Posade helikoptera Mi-8 letele su na nadmorskim visinama manje od 100 metara. U celini, prvi deo vežbe uključivao je po četiri posade iz svake od dve zemlje", dodaje se u saopštenju Ministarstva odbrane Ruske Federacije.

U narednom vremenu, u okviru vežbe "BARS-2018", razradiće se zadaci presretanja vazdušnih meta u letačkim parovima aviona MiG-29 i evakuacije uslovno nastradale posade, kao i prebacivanje u vojnu bolnicu tokom dana i noći.

Manevri "BARS-2018" održavaju se od 1. do 5. oktobra 2018.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Maksimalna interakcija: Kadrovi sa rusko-srpske vežbe „BARS-2018“

Izvor: Vostok.rs, 04.Okt.2018, 08:59

Zajedničke posade Rusije i Srbije sprovele su operaciju spasavanje pilota aviona koji se srušio u udaljenom i nepristupačnom području. Da bi se što više usložio zadatak vežbe, let je sproveden noću, što je jedna od faza taktičkih rusko-srpskih manevara "BARS-2018".. . Prema planu vežbe,...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.