Rusko-kineske pomorske vežbe na ruskom Dalekom istoku

Izvor: Večernje novosti, 22.Avg.2015, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusko-kineske pomorske vežbe na ruskom Dalekom istoku

Rusko-kineske vojne vežbe su počele u blizini obale ruskog istočnog Primorski regiona, izjavio je portparol istočne vojne oblasti Roman Martov. „Dana 21. avgusta, zajednički štab pokrenuo je rusko-kinesku ’Vojnu saradnju 2015 (II)‘, u pomorskim vežbama“, rekao je kapetan prvog ranga Roman Martov. Vežbe će uključiti oko 20 ruskih ratnih brodova i brodova za podršku, kao i pomorske avione i helikoptere, navelo je rusko Ministarstvo odbrane. Očekuje se da Kina pošalje šest helikoptera, >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << pet aviona i oko 200 vojnika da učestvuju u avgustu u vežbi između dve zemlje. Zajedničke vojne vežbe se održavaju u Zalivu Petra Velikog, najvećem zalivu u Japanskom moru, u neposrednoj blizini strateškog dalekoistočnog lučkog grada Vladivostoka. (Izvor: sputniknews.com)

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Pripreme za rat: Porošenko šalje oružje u Donbas

Izvor: Vesti-online.com, 23.Avg.2015, 10:08

Izgleda da se Ukrajina, uoči Dana nezavisnosti zemlje, priprema za rat. U narednih nekoliko dana više od 170 predmeta vojne opreme biće isporučeno snagama raspoređenim u Donbasu...Ukrajinski predsednik Petro Porošenko je tokom posete poligonu u Čuguevu, u Harkovskoj oblasti pripadnicima oružanih...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.