Izvor: RuskaRec.ru, 19.Jul.2017, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Ruski vitezovi” će početi da izvode akrobacije i u avionima Su-35

U budućnosti će grupa akrobatskih pilota „Ruski vitezovi” početi da nastupa i u avionima Su-35. To je izjavio glavnokomandujući Vazdušno-kosmičkih snaga general-pukovnik Viktor Bondarev.
„Ruski vitezovi“ pokazali mogućnosti novog lovca Su-30SM
„Vremenom će grupa raditi akrobacije i u Su-35. Sada piloti savladavaju tehniku upravljanja ovim avionima, ali samo tehniku pilotiranja. Mislim da će vremenom i na ovom avionu moći odlično da lete”, rekao je on, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << Lenta.Ru.
Glavnokomandujući je istakao da se grupa trenutno upoznaje sa avionima Su-30SM, koji od 2016. godine u sastavu ruske vojske zamenjuje stare avione Su-27P i Su-27UB.
„To je ogroman posao i, naravno, mi moramo biti uvereni da tehnika nigde i nikada neće otkazati. Ona se pokazala na najbolji način”, rekao je Bondarev.
U martu 2017. godine zamenik Bondareva general-lajtnant Andrej Judin je izjavio da su za „Ruske vitezove” izabrani avioni Su-30SM umesto Su-35 zbog toga što je znatno zgodnije upravljati dvosednom letelicom. „On nam više odgovora, to je veliki komfor za pilote. Oni lete veoma često. Za vreme takvih letova jedan može da pilotira, a drugi da ispunjava ulogu navigatora”, rekao je on.
Grupa za akrobatsko pilotiranje „Ruski vitezovi” osnovana je u aprilu 1991. godine i ima bazu na aerodromu Kubinka u zapadnom delu Moskovske oblasti.

Nastavak na RuskaRec.ru...






Povezane vesti

Završena prva faza državnih ispitivanja ruskog lovca pete generacije

Izvor: RuskaRec.ru, 20.Jul.2017, 21:23

Prva faza državnih testiranja lovca pete generacije (PAK FA, T-50) je završena, u najskorije vreme počinje druga faza i izrada prve kontrolne partije aviona.. Nove krstareće rakete bi od aviona PAK FA napravile „ubicu brodova“ .To je novinarima u četvrtak saopštio glavnokomandujući...

Nastavak na RuskaRec.ru...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.