Izvor: Vostok.rs, 12.Jul.2017, 09:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut - 11.07.

  
Interaktivna mapa bojevih dejstava i vazdušnih udara Rusije u Siriji -  Klinuti ovde ili na mapu ispod






  OVDE možete pogledati hronologiju događaja ruskih vazdušnih udara u Siriji po danima 



Pregled bojevih dejstava u Siriji za 11.07.



Stanje na frontu 

Borbe u istočnim predgrađima Damaska
 


Pregled političkih i drugih vesti za 11.07.



Mistura: Opozicione grupe u Siriji približavaju stavove - Ujedinjene nacije primećuju približavanje pogleda opozicionih grupa na međusirijskim pregovorima u Ženevi, i to povezuju sa odlukom Rusije i SAD da počnu da razgovaraju o rešavanju krize, izjavio je stalni predstavnik UN za Siriju Stafan de Mistura.

„Danas smo prvi put bili svedoci približavanja pozicija među njima (opozicionim grupama). Drugim rečima, mogu da kažem da se opozicija kreće ka zajedničkom stavu kada je u pitanju ustav“, rekao je De Mistura.

Prema njegovim rečima, ovaj „zreli pristup“ je povezan sa time što su „velike države, kao što su Rusija i SAD, počele da razgovaraju o tome kako da se okonča sukob“.

De Mistura smatra da i sirijski Kurdi treba da učestvuju u usklađivanju ustava zemlje.

On je dodao da je u toku tehnička diskusija o procesu, ali ne i o samom ustavu.

U isto vreme, De Mistura je izjavio da očekuje da do kraja godine budu održane još četiri runde pregovora o sirijskom rešavanju krize i da postoji nada u napredak.

Svetska banka: Rat Siriju koštao 226 milijardi dolara - Građanski rat u Siriji koštao je tu zemlju 226 milijardi dolara, saopštila je Svetska banka.
Kako se navodi, reč je o razlici među faktičkim rastom bruto društvenog proizvoda i očekivanom za isti period da rata nije bilo.

Analiza Svetske banke takođe je pokazala da je najviše štete naneto uništavanjem ekonomskih veza sa drugim zemljama —više od ukupne vrednosti uništene infrastrukture.

Pre rata u Siriji, BDP je iznosio 60,2 milijarde dolara, dok je trenutno da brojka daleko manja i iznosi oko 24 milijarde.
Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut -
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
    OVDE možete pogledati hronologiju događaja ruskih vazdušnih udara u Siriji po danima 

 

Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.