Ruski suhoj presreo avion američke mornarice

Izvor: RTS, 05.Nov.2018, 21:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski "suhoj" presreo avion američke mornarice

Ruski "suhoj Su-27" presreo je izviđački avion američke mornarice "lokid EP-3" u međunarodnom vazdušnom prostoru iznad Crnog mora, saopštila je mornarica. Iz ruskog ministarstva odbrane saopšteno je da je ruski avion presreo avion američke mornarice u skladu sa svim bezbednosnim procedurama.
Američka mornarica je presretanje svog aviona nazvala "nebezbednim i neprofesionalnim".

Susret >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dva aviona trajao je oko 25 minuta, a ruski "suhoj" je proleteo ispred američkog aviona usled čega je posada američkog aviona iskusila turbulencije tokom leta, prenosi Si-En-En pozivajući se na neimenovane zvaničnike.
Su-27 je i drugi put proleteo pored aviona američke mornarice pod punim forsažom i izazvao vibracije na američkom avionu.
Zvaničnici za sada nisu uspeli da procene koliko blizu je prošao ruski avion, niti da li je on bio naoružan.
Iz ruskog ministarstva odbrane saopšteno je da je ruski avion presreo izviđački avion američke mornarice u skladu sa svim bezbednosnim procedurama.
"Oko deset časova 5. novembra 2018. godine vazdušna kontrola je primetila neidentifikovanu vazdušnu pretnju u blizini neutralnih voda Crnog mora, koja se bližila vazdušnom prostoru Ruske Federacije. Lovac Su-27 je poleteo sa najbližeg aerodroma i prišao meti koja je identifikovana kao izviđački avion 'EP-3E ares' američke mornarice", saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane, prenosi Tas.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija: "Suhoj" presreo avion SAD po bezbednosnim procedurama

Izvor: Blic, 05.Nov.2018

Ruski "Suhoj" Su-27 presreo je izviđački avion američke Mornarice "Lokid" EP-3E u međunarodnom vazdušnom prostoru iznad Crnog mora u skladu sa svim bezbednosnim procedurama, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.