Ruski pisac ranjen u eksploziji automobila probuđen iz veštačke kome

Izvor: Vostok.rs, 07.Maj.2023, 15:30

Ruski pisac ranjen u eksploziji automobila probuđen iz veštačke kome

Ruski pisac Zahar Prilepin, koji je preživeo pokušaj atentata u subotu, probuđen je veštačke kome, izjavila je novinarima u nedelju njegova portparolka Jelisaveta Kondakova.
„Dobro je raspoložen koliko se može s obzirom na situaciju. Dobro je. Svojoj porodici je preneo zahvalnost“, izjavila je ona. Gubernator Nižegorodske oblasti Gleb Nikitin potvrdio je ovu informaciju. „Što se tiče Zaharovog stanja: izvučen je iz veštačke kome i svestan je; doktori kažu da je stabilan“, napisao je on na Telegramu. U subotu ujutru eksplodirala je eksplozivna naprava u Audiju Q7 Zahara Prilepina. Incident, koji se dogodio u selu Pionerski u ruskoj Nižegorodskoj oblasti, ostavio je pisca ranjenim, a njegov vozač je preminuo. Drugih povređenih nije bilo, saopštila je policija. Pokrenut je krivični postupak po članu 205 Krivičnog zakonika Rusije (Teroristički akt). Organi za sprovođenje zakona rekli su za TASS da je iza napada možda stajala diverzantska grupa. Čovek po imenu Aleksandar Permjakov, priveden zbog sumnje da je umešan u pokušaj atentata, svedočio je da je delovao po instrukcijama ukrajinskih obaveštajnih agencija.     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: TASS

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.