Ruski opozicionar Navaljni izašao iz zatvora

Izvor: Mondo, 14.Jun.2018, 10:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski opozicionar Navaljni izašao iz zatvora

Lider ruske opozicije Aleksej Navaljni izjavio je danas da je pušten na slobodu posle 30 dana provedenih u zatvoru.

Foto: AP Photo/Dmitry Serebryakov

  "Ponovo sam s vama posle 30 dana zatvora. Zaista sam srećan što sam na slobodi", napisao je Navaljni Twitteru.

Rusko pravosuđe osudilo je 15. maja Navaljnog na 30 dana zatvora zbog organizovanja nedozvoljenog protesta dva dana pre inauguracije Vladimira Putina.

Navaljni i gotovo 1.600 >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << demonstranata privedeni su 5. maja na antivladinim skupovima širom Rusije, održanim dva dana uoči inauguracije Vladimira Putina za četvrti predsednički mandat.

Hiljadu uhapšenih na protestima zbog Putina! FOTO

Protivnik Kremlja, zbog ranijeg krivičnog prostupka nije mogao da se kandiduje za predsedničke izbore 18. marta, na kojima je Putin pobedio sa više od 76 odsto glasova.

Navaljni je pre toga uhapšen krajem februara, takođe zbog organizovanja protesta.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Nakon 30 dana zatvora ruski opozicionar pušten na slobodu

Izvor: B92, 14.Jun.2018

Moskva -- Lider ruske opozicije Aleksej Navaljni izjavio je danas da je pušten na slobodu posle 30 dana provedenih u zatvoru..."Ponovo sam s vama posle 30 dana zatvora. Zaista sam srećan što sam na slobodi", napisao je Navaljni Tviteru...Rusko pravosuđe osudilo je 15. maja Navaljnog na 30 dana zatvora...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.