Ruski i evropski poslanici u Beogradu razgovarali o sajber-bezbednosti

Izvor: Vostok.rs, 18.Nov.2018, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski i evropski poslanici u Beogradu razgovarali o sajber-bezbednosti

Delegacija Federalne skupštine Rusije razgovarala je s poslanicima Evropskog parlamenta o problemima u sferi sajber-bezbednosti na konsultacijama u Beogradu, saopštio je šef Grupe za veze s Evropskim parlamentom u Savetu Federacije Andrej Klimov, prenose RIA Novosti.
Po treći put u Beogradu je održan ciklus sastanaka pod nazivom „Beogradske konsultacije“, koji se održava u okviru saradnje poslanika Evropskog parlamenta i poslanika i senatora Ruske Federacije. Na sastancima su zajedno s ruskom delegacijom učestvovali i poslanici iz Nemačke, Austrije, Bugarske i Finske, a mnogi od njih, prema rečima Klimova, zauzimaju visoke pozicije u Evropskom parlamentu. „To je danas, zapravo, jedina redovna platforma za direktnu razmenu mišljenja naših poslanika nakon što je čitav niz mojih kolega uključen u razne vrste spiskova i nakon što je faktički zamrznut rad Komiteta za parlamentarnu saradnju Rusija-EU“, rekao je senator. On je naveo da je, zahvaljujući tome što Beograd nije uveo sankcije Rusiji i što je dostupan za svakog poslanika Evropskog parlamenta, ta platforma „danas postala jedino ostrvce zdravog razuma, na kojem se može razgovarati o veoma ozbiljnim temama otvoreno i profesionalno“.  „Ovog puta smo uzeli za osnovu tri praktično važne teme: dve teme se tiču novih izazova 21. veka, pre svega izazova u sferi informaciono-kompjuterskih tehnologija. Govorili smo u početku o takozvanoj ’digitalnoj budućnosti‘ i problemima koji tamo postoje, uključujući one koji su pred zakonodavcima naših država. Drugo, govorili smo o sajber-bezbednosti i sajber-kriminalu“, rekao je Klimov.  Treća tema sastanaka bili su izbori za Evropski parlament, koji će biti održani u maju 2019. godine, i nastavljanje međuparlamentarnih odnosa nakon njih.  „Odlučeno je da, koga god da izaberu narodi odgovarajućih država, moramo taj format da nastavimo sve dok Komitet Rusija-EU ne počne da radi normalno“, rekao je Klimov. 

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

„Beogradske konsultacije“ parlamentaraca Rusije i EU

Izvor: Vostok.rs, 18.Nov.2018

Ruski parlamentarci su spremni da sarađuju sa bilo kojim novim sastavom Parlamenta EU koji bude formiran kao rezultat predstojećih izbora u maju 2019. godine, izjavio je za RIA Novosti senator Andrej Klimov, šef Grupe za odnose sa Parlamentom EU u Savetu federacije. Po treći put u glavnom gradu...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.