Ruski eksperti proveravaju bezbednost aerodroma u Egiptu

Izvor: RTS, 09.Dec.2018, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski eksperti proveravaju bezbednost aerodroma u Egiptu

Ruski eksperti za bezbednost avio-saobraćaja doputovali su u Egipat kako bi proverili aerodrome u letovalištima Hurgada i Šarm el Šeik.
"Oko 20 ljudi stiglo je na Šarm el Šeik", rekao je jedan neimenovani izvor za Tas.
Zadatak ruskih stručnjaka je da procene spremnost aerodroma da osiguraju bezbednost putnika.

Avio-saobraćaj između Rusije i Egipta prekinut je u novembru 2015. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << godine posle eksplozije u ruskom avionu iznad Sinajskog poluostrva koji je poleteo iz Šarm el Šeika.
Odgovornost za napad u kojem je poginulo 224 putnika i članova posade preuzeli su teroristi.
Kao preduslov za obnovu vazdušnog saobraćaja, Rusija je zatražila značajno povećanje bezbednosnih mera na egipatskim aerodromima 
Sredinom decembra 2017. Rusija i Egipat su potpisali sporazum o bezbednosti vazdušnog saobraćaja, ali letovi od Rusije do Šarm el Šeika i Hurgade još se ne odvijaju.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ruski eksperti proveravaju bezbednost aerodroma u Egiptu

Izvor: Večernje novosti, 09.Dec.2018

Ruski eksperti za bezbednost avio-saobraćaja doputovali su u Egipat kako bi proverili aerodrome u letovalištima Hurgada i Šarm el-Šeik Ruski eksperti za bezbednost avio-saobraćaja doputovali su u Egipat kako bi proverili aerodrome u letovalištima Hurgada i Šarm el-Šeik....

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.