Izvor: B92, 06.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski avioni iznad Atlantika

Oslo -- Ruski bombarderi su ponovo ušli u prostor severnog Atlantika, pa su Norveška i Britanija poslale svoje lovce da označe teritoriju.

Osam strateških bombardera tipa TU95 je viđeno u međunarodnim vodama Barencovog mora, rekao je agenciji Frans pres portparol Generalštaba norveške vojske Džon Inge Egland. "Prema ustaljenoj ruti, mi smo poslali dva F-16 da označe norveški vazdušni prostor. Ruski avioni su bili blizu norveškog vazdušnog prostora ali nisu u njega >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ušli", dodao je taj zvaničnik.

Kako saznaje AFP, britanski lovci su takođe poslati u tu zonu da bi pratili kretanje ruskih letelica.

"Rusi su najavili da će ovih dana održati vazdušne vojne vežbe. Poslednja kretanja aviona očigledno su s tim u vezi", dodao je Egland.

Ruska vojska je nedavno najavila da će 12 strateških bombardera učestvovati vežbama koje će, međutim, biti održane u ponedeljak i utorak naredne sedmice.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.