Ruski antonov promašio pistu i zapalio se

Izvor: Glas javnosti, 23.Maj.2012, 15:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski "antonov" promašio pistu i zapalio se

PRAG - Najmanje 19 osoba je danas povređeno kada je ruski vojni avion zahvatila vatra pošto je prilikom sletanja na aerodrom istočno od Praga promašio pistu, saopštilo je češko ministarstvo odbrane.

Prema navodima spasilaca, povređeno je 19 osoba, većina teže.

"Avion je imao problema tokom sletanja, najverovatnije s brzinom", izjavio je agenciji AFP portparol češkog ministarstva Jan Pejsek.

U avionu tipa "antonov" bile su 23 osobe, a sve se odigralo na vojnom aerodromu na oko 80 kilometara istočno od Praga.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Avion promašio pistu, 19 povređenih

Izvor: B92, 23.Maj.2012

Prag -- Najmanje 19 osoba je povređeno kada se zapalio ruski vojni avion s 23 putnika i člana posade, pri sletanju na vojni aerodrom Časlav na severoistoku Češke...Posmatrački avion tipa An-30, koji je u Češkoj u okviru misije "Otvoreno nebo", skliznuo je pri sletanju s piste i izbio je požar..."Avion...

Nastavak na B92...

Ruski vojni avion promašio pistu

Izvor: RTV Pink, 23.Maj.2012

. . . Najmanje 19 osoba je danas povređeneo kada je ruski vojni avion zahvatila vatra pošto je prilikom sletanja na aerodrom istočno od Praga promašio pistu, saopštilo je češko ministarstvo odbrane. .

Nastavak na RTV Pink...

Ruski vojni avion se zapalio tokom sletenja u Češkoj

Izvor: Vostok.rs, 23.Maj.2012

23.05.2012. -..Ruski vojni avion Antonov An-30 koji je izvršavao let u okviru misije "Otvoreno nebo", zapalio se tokom sletanja u Češkoj Republici, saopštava port-parol Generalštaba Češke Republike Jana Ružičkova...Prema njoj u avionu su bili 23 čoveka, a povređeno je šest osoba. Prema podacima...

Nastavak na Vostok.rs...

AVION PROMAŠIO PISTU: 19 osoba teško povređeno prilikom pada

Izvor: Telegraf.rs, 23.Maj.2012

"Avion je imao problema tokom sletanja, najverovatnije s brzinom", izjavio je portparol češkog ministarstva Jan Pejsek. U avionu tipa "antonov" bile su 23 osobe, a sve se odigralo na vojnom aerodromu na oko 80 kilometara istočno od Praga

Nastavak na Telegraf.rs...

Avion sleteo sa piste, šestoro povređeno

Izvor: Radio 021, 23.Maj.2012

Ruski vojni avion sleteo je danas s piste i zapalio se prilikom sletanja na vojni aerodrom "Časlav" kod Praga, pošto mu je otpao stajni trap, a u incidentu je povređeno šest putnika, od 23 koliko je bilo u avionu.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.