Ruske vojne snage vraćaju se u stalne baze nakon vežbi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Feb.2022, 16:15

Ruske vojne snage vraćaju se u stalne baze nakon vežbi

Jedinice Zapadnih vojnih okruga vraćaju se u stalne baze nakon završetka planiranih vežbi, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane, javlja TAS S.

Ranije danas, jedinice ruskog Južnog vojnog okruga počele su da se vraćaju u garnizone nakon manevara na Krimu, saopštilo je ministarstvo odbrane.

Kako se navodi, po dolasku vozila će biti pripremljena za sledeću fazu borbene obuke.

Zvanični predstavnik Ministarstva odbrane Igor Konašenkov juče >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je izjavio da se ruska vojska, koja je sa Belorusijom učestvovala u zajedničkim vojnim vežbama od 10. februara, vratila u baze.

Radi izvođenja završne faze testiranja reagovanja snaga Saveza Rusije i Belorusije trupe Istočnog vojnog okruga i Vazdušno-desantne snage i dalje će ostati u Belorusiji, ali će se posle 20. februara, po završetku obuke, vratiti u svoje jedinice.

Ruske trupe bi mogle da se vrate na njihove uobičajene pozicije za tri do četiri nedelje, izjavio je ruski ambasador u Irskoj Juri Filatov u intervjuu za TV kanal RTE.

"Ono što mogu da vam kažem je da će se u roku od možda tri do četiri nedelje nastaviti povlačenje snaga i njeno normalno funkcionisanje. Planirane vežbe izvodimo zajedno sa beloruskom vojnom snagom i biće gotove 20. februara, tako da će i te trupe biti povučene. To možete da proverite sledeće nedelje," istakao je Filatov.

Odgovarajuhi na pitanje o lokacijama sa kojih bi trupe krenule i gde bi se preselile, Filatov je rekao da se to "nikoga ne tiče".

Takođe, Filatov je nazvao "propagandnim klišeom" tvrdnje Zapada da Rusija pokušava da koristi gas kao oružje za destabilizaciju situacije u Evropi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.