Ruske vlasti produžile pritvor ukrajinskim mornarima

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Jul.2019, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruske vlasti produžile pritvor ukrajinskim mornarima

Rusko pravosuđe produžilo je danas za tri meseca pritvor za ukrajinske mornare uhapšene posle incidenta u novembru, jer ih Moskva optužuje da su ilegalno prešli granicu dok Kijev smatra da su to "politički zatvorenici".

Moskovski sud je produžio do 24. oktobra pritvor za 13 mornara. Ročište za drugih 11 mornara biće održano kasnije tokom dana.

Oslobađanje tih 24 pripadnika ukrajinske >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << mornarice uhapšenih kod poluostrva Krim koje je Rusija pripojila 2014. godine, kako navodi Kijev, predsednici Ukrajine i Rusije, Volodimir Zelenski i Vladimir Putin, pomenuli su kao jedno od pitanja tokom prvog telefonskog razgovora.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov potvrdio je danas da su Putin i Zelenski o tome razgovarali ali je dodao da nije bilo reči o pregovorima za oslobađanja mornara.

Oružani incident u novembru 2018. godine između ukrajinskih ratnih brodova i ruske obalske straže kod obale Krima završio se zaplenom brodova. Tri mornara su tada povređena.

Uprskos pozivima međunarodne organizacije da mornari budu oslobođeni, ruske vlasti su navele u nekoliko navrata da će im biti suđeno.
Pogledaj vesti o: Incident,   Vladimir Putin

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.