Ruske snage ubile 9 pobunjenika na Kavkazu

Izvor: Vesti-online.com, 10.Apr.2012, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruske snage ubile 9 pobunjenika na Kavkazu

U sukobu sa ruskom policijom u noći između ponedeljka i utorka poginulo je devet pobunjenika u regionu Stavropolja na ruskom delu Kavkaza tokom dve odvojene operacije snaga reda, javila je agencija Interfaks pozivajući se na informacije lokalne policije.

Grupa pobunjenika otvorila je vatru na policiju koja je pokušala da zaustavi njihovo vozilo tokom provere ličnih dokumenata nedaleko od Njeftekumska, velikom gradu u tom regionu koji se graniči sa Čečenijom i Dagestanom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
U toj operaciji poginulo je četvoro pobunjenika, a u njihovom vozilu je pronađeno oružje pored ostalog mitraljez i ručno izrađena bomba.

Tokom druge operacije u Minvodi, čuvenoj banji udaljenoj oko 300 kilometara od Groznog, policija je ubila pet pobunjenika. Pobunjenici su se sklonili u jedan stambeni objekat i ubijeni su u obostranoj pucnjavi sa policijom, navodi Interfaks. Kod te grupe pobunjenika takođe je pronađena određena količina oružja.

Nakon prvog rata u Čečeniji (1994-1996) između ruskih federalnih snaga i pobunjenika, ustanak je postepeno počeo da dobija islamske elemente i da prelazi granice te male republike da bi se poslednjih sedam ili osam godina pretvorio u aktivni naoružani islamistički pokret prisutan na čitavom severnom Kavkazu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.