Ruska policija uhapsila Navaljnog i više od 350 demonstranata protiv Putina

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Maj.2018, 11:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruska policija uhapsila Navaljnog i više od 350 demonstranata protiv Putina

Ruska policija je danas uhapsila opozicionog lidera Alekseja Navaljnog i više od 350 njegovih pristalica na neodobrenim demonstracijama organizovanim širom zemlje protiv predsednika Vladimira Putina.

Navaljni je uhapšen na protestu u Moskvi, jednom od brojnih koje je danas organizovao, dva dana uoči Putinove inauguracije za četvrti mandat, navodi Frans pres.

Na video snimku se vidi kako policija >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << nosi sa trga Navaljnog, najvećeg Putinovog protivnika, držeći ga za noge i ruke, prenosi AP.

Prema navodima organizacije OVD-info, policija je tokom dana uhapsila više od 350 demonstranata, od čega 52 na protestu u Moskvi i 97 u Čeljabinsku, na Uralu.

Na Puškinovom trgu u Moskvi gde su se okupile hiljade Putinovih protivnika, došlo je do sukoba demonstranata i policije koja je bacila suzavac i pokušala da uguši protest, navodi AFP.

Demonstranti su se okupili i u Sankt Peterburgu, uzvikujući "Putine, lopove" i "Napolje Putin", a policija je bacila suzavac kako bi rasterala okupljene.

Demonstracije protiv inauguracije Putina za četvrti predsednički mandat održavajuse danas u brojnim ruskim gradovima pod sloganom "On nije naš car", a demonstranti uzvikuju "Rusija će biti slobodna" i "Dole car".

Ranije danas stotine ljudi okupile su se u najmanje 12 ruskih gradova na Dalekom istoku i Sibiru.

Inauguracija Putina za novi šestogodišnji mandat biće održana u ponedeljak, 7. maja.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.