Ruska flota izvela vežbu u Istočnom kineskom moru

Izvor: RTS, 06.Nov.2018, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruska flota izvela vežbu u Istočnom kineskom moru

Ruska pacifička flota održala je vojnu vežbu u Istočnom kineskom moru s ciljem ovladavanja "odbijanja" vazdušnih napada, a bez otvaranja vatre, rekao je portparol flote Nikolaj Voskresenjski.
"Ruska pacifička flota nastavila je da rešava zadatke u azijskom Pacifiku. U skladu sa planom, brodovi su održali vojnu vežbu u Istočnom kineskom moru o organizovanju raketne odbrane, gde su vežbali algoritam >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zajedničkih akcija odbijanja vazdušnog napada 'neprijatelja' bez otvaranja vatre", istakao je Voskresenjski, prenela je agencija Tas.

U vojnoj vežbi učestvovali su i razarač "Admiral Pantelejev" i spasilački helikopter Ka-27.
Brodovi ruske pacifičke flote isplovili su 1. oktobra iz Vladivostoka na put koji će trajati tri meseca, a zasad su brodovi posetili luke u Japanu, Južnoj Koreji i Kini.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ruska flota izvela vežbu u Istočnom kineskom moru

Izvor: B92, 06.Nov.2018

Vladivostok -- Ruska pacifička flota održala je vojnu vežbu u Istočnom kineskom moru s ciljem ovladavanja "odbijanja" vazdušnih napada, a bez otvaranja vatre..."Ruska pacifička flota..nastavila je da rešava zadatke u azijskom Pacifiku. U skladu sa planom, brodovi su održali vojnu vežbu u Istočnom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.