Ruska crkva pozvala na demonstracije protiv Putina

Izvor: S media, 09.Dec.2011, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruska crkva pozvala na demonstracije protiv Putina

Predstavnik ruske pravoslavne crkve Aleksandar Ilijačenko pozvao je gradjane Rusije da učestvuju na sutrašnjim demonstracijama opozicije u znak protesta zbog pobede Jedinstvene Rusije na parlamenatrnim izborima održanim prošle nedelje.



"Volja naroda se ignoriše, i često na vrlo ciničan način. Možemo, i treba da protestujemo protiv cinizma"
, rekao je Ilijačenko.

Prema njegovim rečima, "narod ima pravo na pobunu" >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << kada su "zgaženi sloboda i ljudsko dostojanstvo".

Ilijačenko je u intervjuu objavljenom na sajtu posvećenom informacijama o pitanjima religije pozvao učesnike sutrašnjih demonstracija da budu oprezni i izbegnu eventualne provokacije.

Rusija: Zvanično pobedila Jedinstvena Rusija

Putin: Kad postanem predsednik obnoviću vladu

Jake policijske snage u centru Moskve

Šef pres službe Moskovske patrijaršije Vladimir Viguljanski je rekao da svaki sveštenik ima pravo da iskaže svoje mišljenje o onome što se dešava u društvu.

Ruska opozicija zakazala je za sutra demonstracije u znak protesta zbog pobede Jedinstvene Rusije Vladimira Putina na parlamentranim izborima održanim 4. decembra.

Prema izveštajima ruske opozicije, nevladinih organizacija i stranih posmatrača, na izborima je bilo dosta kršenja pravila, posebno tokom prebrojavanja glasova.

Jedinstvena Rusija premijera Vladimira Putina osvojila je 238 poslaničkih mandata od 450 na parlamentarnim izborima u Rusiji, saopštila zvanične rezultate Centralna izborna komisija. Opširnije pročitajte OVDE.

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.