Rusima predložili da kupe Siciliju i Sardiniju

Izvor: BKTV News, 29.Apr.2012, 10:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusima predložili da kupe Siciliju i Sardiniju

Italijanska čizma kao da se raspada na delove. Južni Tirol koji se nalazi u stvari na severu zemlje, predlaže da otkupi svoju nezavisnost, Liga Severa hoće da napravi samostalnu državu Padaniju od najrazvijenijih pokrajina, i evo i nove inicijative – da se proda Sicilija, Napulj i Sardinija.
Takve predloge dao je Mario Borgecio, evropski poslanik iste te Lige Severa. „Separatista“ je spreman da ustupi južne teritorije Italije strancima. Po mišljenju Borgecija, samo ruskim ili američkim >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << milijardama suđeno je da pobede sicilijansku 'Kozu nostru' i napuljsku 'Kamoru'. Poslanik je čak uveren da od prodaje ovih teritorija sa negativnim saldom, Italija može ne samo da popravi svoj ekonomski položaj, već i da podmiri deo svoj duga od 2 biliona. Detalje ove inicijative Mario Borgecio izneo je u intervjuu za Glas Rusije.
Smatram da u periodu kada se naša zemlja bori protiv posledica ozbiljne ekonomske krize, u Italiji se pojavila potreba za dodatnim resursima koji će joj omogućiti da smanji teret neobično visokog državnog duga koji joj je pao na pleća. Jedinu moguću varijatnu vidim u prodaji važnih „bisera“ naše zemlje. Predložio sam regione koji bi sami hteli jednom da postanu autonomni i ekonomski nezavisni. Da uzemo, na primer, istu tu Siciliju.
Nezavisna Sicilija može da se pretvori u svojevrsnu evropsku Floridu. Ipak, radi dostizanja ovog cilja Sicilijanci treba da dobiju pristup samoupravi. Ako oni ne mogu sami da postignu praktičnu realizaciju ove ideje, mogu da im pomognu, zahvaljujući svojim finansijskim ulaganjima, ili Rusi ili Amerikanci.
To će pomoći Siciliji da postane prava turistička Meka. Što se tiče regiona Kampanje sa prestonicom u Napulju, moj predlog povodom mafije je imao čisto provokacioni karakter. Zna se da se ovaj region nalazi pod totalnom kontrolom kriminalnih autoriteta. Zato smatram: što se dalje Kampanja bude nalazila od preostalog dela Italije sa relativnim blagostanjem, to bolje.
Ali neće li ispasti tako da, prateći sličnu logiku, u jednom predivnom trenutku čitava Italija će biti rasprodata?
Iskreno se nadam da se to neće desiti. Padaniju ćemo mi iz Lige Severa verovatno uspeti da zaštitimo. Upravo zato težimo da odvojimo sever od preostale Italije, kako bismo se spasli od nevešte uprave i užasnih ekonomskih posledica izazvanih politikom koju sledi Rim. Ova politika je u stanju da uništi visokoindustrijalni i modernizacioni potencijal koji poseduje sever i da nanese udarac čitavoj Padaniji koja osigurava radna mesta za celu Italiju.
Zvanične vlasti za sada ne žure da reaguju na predlog da se organizuje rasprodaja. Ali čini se da dok evropska kriza ne bude skinuta sa dnevnog reda, slični i čak najneverovatniji predlozi nastaviće da se pojavljuju u mnogim zemljama. A ako se problemi u Evropi otegnu, onda će stvar doći i do realizacije ovih ideja.
Izvor: Vostok
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.