Buldožer napao bolnicu,pacijenti spasavali glave

Izvor: Mondo, 08.Jan.2016, 10:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Buldožer "napao" bolnicu,pacijenti spasavali glave

U centralnoj Kini su jutros buldožeri neočekivano uništili jedno bolničko odeljenje i mrtvačnicu, pa su doktori, medicinske sestre i pacijenti jedva uspeli da spasu živu glavu.

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

Među pacijentima i medicinskim osobljem nema žrtava ali je ispod ruševina ostalo zakopano šest tela iz mrtvačnice.

Prema navodima kineske agencije Sinhua, bolnica je optužila lokalne vlasti da su naložile rušenje bolnice u gradu Džengdžou, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u provinciji Henan, pošto nisu uspele da ubede bolničku upravu da pristane na projekat proširenja puta, prenela je agencija AP.

Sa druge strane, pres služba vlasti okruga Huiđi je saopštila da su vlasti uzalud tražile od bolnice da sruši ordinaciju sa CT skenerom i mrtvačnicu.

Oni tvrde i da su se vozači buldožera uverili da u zgradi nema ljudi pre nego što su je srušili, dodavši da u incidentu niko nije poginuo.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Peking: Buldožerima srušen deo bolnice sa pacijentima

Izvor: Beta, 08.Jan.2016

Gradjevinski radnici srušili su u kineskom grandu Žengžou deo bolnice i mrtvačnicu dok su pacijenti i osoblje još bili u prostorijama i dok je u toku bila obdukcija šest tela, prenele su danas agencije.Kako javlja agencija Sinhua, bolnica je optužila lokalnu vlast da je naložila radove na rušenju...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.