Izvor: Blic, 27.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusiju brine mogući napad na Iran

Rusiju brine mogući napad na Iran

Prognoze i komentari o vojnom napadu na Iran sve su češći i to je zabrinjavajuće, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov posle sastanka sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom zbog čestih spekulacija o mogućem vojnom napadu SAD na Iran.

Juče je u Londonu održan sastanak predstavnika stalnih članica Saveta bezbednosti UN i Nemačke na kome je razmatrano uvođenje novih oštrijih sankcija protiv Teherana. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Za to je prethodno potrebno usaglašavanje teksta rezolucije. Bi-Bi-Si je prošle sedmice objavio da su SAD već odabrale mete za eventualnu vojnu akciju protiv Irana i da to neće biti samo nuklearne instalacije Islamske Republike, nego i mornaričke baze, kao i veći deo iranske vojne infrastrukture.

Iranski predsednik Mahmud Ahmadinedžad izjavio je juče da njegovi sunarodnici nemaju ništa protiv Amerikanaca kao nacije, ali da se suprotstavljaju politici SAD u regionu.

'Iranski narod ne mrzi američku naciju', rekao je iranski lider grupi američkih verskih predstavnika koji borave u poseti Iranu sa ciljem da doprinesu poboljšanju odnosa Irana i SAD.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.