Rusija zabranila korišćenje bitkoina kao valute

Izvor: Press, 10.Feb.2014, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija zabranila korišćenje bitkoina kao valute

Ruske vlasti izdale su upozorenje u kojem navode da se bitkoin često koristi za pranje novca i finansiranje terorizma, i da je kao takav postao paralelna valuta, što se u toj zemlji smatra ilegalnim, prenosi regionalni portal SEEbiz.
Iz kancelarije glavnog državnog tužioca saopšteno je da se korišćenje bitkoina kao alternativne valute od strane ruskih privatnih lica i kompanija smatra ilegalnim, budući da je u Rusiji jedina važeća valuta rublja. >> Pročitaj celu vest na sajtu Press <<

Korišćenjem bitkoina, navodi se u saopštenju, pojedinci i organizacije mogu lako biti uvučeni u ilegalne aktivnosti.

Upravo zbog toga tamošnje državno tužilaštvo u saradnji sa centralnom bankom radi na pooštravanju zakonske regulative koja se bavi problematikom korišćenja virtuelnih i alternativnih valuta na području Rusije.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Rusija: Bitkoini se koriste za terorizam

Izvor: Blic, 10.Feb.2014

Ruske vlasti su objavile saopštenje u kom navode da se bitkoin često koristi za pranje novca i finansiranje terorističkih organizacija i kao paralelna valuta on se smatra ilegalnim. ..Državni tužilac je saopštio i da se korištenje bitcoina kao druge valute od strane ruskih državljanja i kompanija...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.