Rusija upozorava izraelske vruće glave: S-300 je stigao

Izvor: B92, 01.Nov.2018, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija upozorava izraelske "vruće glave": S-300 je stigao

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je prikriveno upozorenje Izraelu da bi trebalo da se uzdržava od "provokativnih akcija" u Siriji.

Upozorenje je usledilo pošto je Moskva isporučila protivavionske sisteme S-300 sirijskim snagama, javljaju izraelski mediji.

"Kao što znate, kako bi se povećao nivo bezbednosti ruskog vojnog personala, letova aviona i zaštitili objekti u Siriji, isporuka ruskih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << protivavionskih sistema S-300 i Poljana D-4 je završena. Sada ruski savetnici pripremaju sirijsko vojno osoblje za borbeni rad na tim modernim odbrambenim sistemima", rekao je portparol ruskog Ministarstva, general-major Igor Konašenkov, u sredu na brifingu za novinare.

"Verujemo da je preporučljivo za 'vruće glave' da adekvatno procenjuju trenutnu situaciju i region i uzdržavaju se od provokativnih akcija na teritoriji Sirije", dodao je portparol.

Njegovu poruku objavila je i Ambasada Rusije u Tel Avivu na Tviteru. Iako se Izrael ne pominje, izraelski mediji navode da je to aluzija na obaranje ruskog aviona IL-20 u septembru sirijskim protivavionskim raketama za vreme izraelskog napada.

Rusija je odlučila da isporuči Siriji rakete S-300 nakon tog incidenta u kome je poginulo 15 ruskih vojnika.

Moskva je optužila Izrael za obaranje aviona, tvrdeći da nije na vreme upozorena o planiranom udaru.

Incident je izazvao diplomatsku krizu između Jerusalima i Moskve, ali je Izrael nastavio da izvodi vojne akcije u Siriji, rekao je u ponedeljak neimenovani visoki izraelski vojni zvaničnik.

Ministar odbrane Izraela Avigdor Liberman je izjavio da "samo zato što se za nešto ne čuje, ne znači da se ne događa".
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mediji: Rusija uputila prikriveno upozorenje Izraelu

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Nov.2018

Ministarstvo odbrane Rusije objavilo je prikriveno upozorenje Izraelu da bi trebalo da se uzdržava od "provokativnih akcija" u Siriji pošto je Moskva isporučila protivavionske sisteme S-300 sirijskim snagama, javljaju danas izraelski mediji..."Kao što znate, kako bi se povećao nivo bezbednosti ruskog...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.