Rusija ukida trgovinu u dolarima kao odgovor na sankcije

Izvor: Press, 14.Mar.2014, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija ukida trgovinu u dolarima kao odgovor na sankcije

"Nadamo se da će biti na meti samo političke sankcije, a ne širok paket koji će uticati na ekonomsku trgovinu ", rekao je zamenik ministra za ekonomski razvoj Aleksej Lihačev.

"Naše sankcije će uslediti, naravno" dodao je on.

Jedan od načina na koje Rusija planira da uvede kao zaštitu od sankcija je povećanje trgovine u drugim valutama, a ne u američkim dolarima.

"Moramo da povećamo obim trgovine u nacionalnim valutama. Zašto bi se u odnosu >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << na Kinu, Indiju, Tursku i druge zemlje, trebalo pregovarati u dolarima? Zašto bismo to uradili? Mi ćemo potpisati ugovore u nacionalnim valutama - ovo se odnosi na energiju, naftu, gas, i sve ostalo", rekao je Aleksej Uljukaev, ministar za ekonomski razvoj.

Duma, ruski parlament, razmatra zakon da se dozvoli zamrzavanje imovine zapadnih kompanija i pojedinaca u Moskvi, nakon sankcija koje bi bile nametnute posle krimskog referenduma 16. marta.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.