Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Dec.2016, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija trvrdi da je evakuacija u Alepu završena

Rusija tvrdi da su sve žene i deca izvedeni iz istočnog dela Alepa i da sirijska vojska trenutno sprovodi "završno čišćenje" tog dela grada od preostalih pobunjenika, mada, navela je agencija AP, to još nije potvrđeno na terenu.

Ruski Centar za pomirenje u Siriji je saopštio da je evakuacija "završena", ubrzo pošto je sirijska vlada navela da je prekinuta evakuacija jer su pobunjenici napali konvoj koji >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je napuštao Alep.

Ujedinjene nacije (UN) i međunarodne agencije za humanitarnu pomoć navode da na istoku Alepa i dalje ima ljudi koji čekaju na evakuaciju.

U saopštenju Rusije navodi se da je 9,500 ljudi, uključujući više od 4.500 pobunjenika i 337 ranjenika, odvedeno iz četvrti istočnog dela Alepa koje su od godinama držali pobunjenici.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Rusija trvrdi da je evakuacija iz Alepa završena

Izvor: Večernje novosti, 16.Dec.2016

Ruski Centar za pomirenje u Siriji je saopštio da je evakuacija "završena", ubrzo pošto je sirijska vlada navela da je prekinuta evakuacija jer su pobunjenici napali konvoj koji je napuštao Alep Rusija tvrdi da su sve žene i deca izvedeni iz istočnog dela Alepa i da sirijska...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.