Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Jan.2015, 23:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija suspendovala učešće u PS SE

Rusija će suspendovati učešće u Parlametarnoj skupštini Saveta Evrope (PS SE) do kraja godine pošto je ta organizacija danas odlučila da produži sankcije Rusiji, izjavio je šef ruske delegacije Aleksej Puškov.

Parlamentarna skupština Saveta Evrope potvrdila je večeras u Strazburu akreditive delegacije Rusije, ali je istovremeno odlučila da suspenduje pravo glasanja ruskih parlamentaraca i pravo Rusije da bude predstavljena u glavnim skupštinskim telima.

Skupština >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je saopštila da je razlog potvrđivanja akreditiva potreba da se ojača dijalog, a da je odluka o suspenziji "jasan izraz osude" Rusije zbog "kontinuiranog teškog kršenja međunarodnog prava u vezi sa Ukrajinom".

"Izlazimo iz PS SE do kraja godine", rekao je Puškov, prenosi ruska agencija Sputnik.

Puškov je dodao da će Rusija odlučiti o svom članstvu u Savetu Evrope na kraju godine.

"Rusija ostaje član Saveta Evrope pošto je plaćena članarina", rekao je Puškov i dodao da će saradnja biti nastavljena na nivou vlada.

U Rezoluciji koju je usvojila, Parlamentarna skupština Saveta Evrope suspendovala je, u periodu trajanja zasedanja u 2015. godini, pravo ruskih poslanika da budu imenovani za izvestioce, da budu posmatrači izbora, i da predstavljaju skupštinu u drugim telima Saveta Evrope ili u eksternim telima.

Svih sedam predstavnika Srbije u Parlamentarnoj skupštini glasalo je protiv Rezolucije, koja je usvojena sa 160 glasova za, 42 protiv i 11 uzdržanih

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

PS SE potvrdila akreditive ruskih poslanika, ali uz sankcije

Izvor: Blic, 29.Jan.2015, 00:41

Parlamentarna skupština Saveta Evrope potvrdila je večeras u Strazburu akreditive delegacije Rusije, ali je istovremeno odlučila da suspenduje pravo glasanja ruskih parlamentaraca i pravo Rusije da bude predstavljena u glavnim skupštinskim telima...Skupština je saopštila da je razlog potvrđivanja...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.