Rusija sprema iskrcavanje na Mesec

Izvor: Vostok.rs, 02.Feb.2012, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija sprema iskrcavanje na Mesec

02.02.2012. - Na Mesecu do 2020. godine

Ekspedicija iskrcavanja ruskih kosmonauta na Mesec može biti ostvarena do 2020. godine, izjavio je danas šef Federalne kosmičke agencije Vladimir Popovkin. „Nauka je zrela za eksploataciju Meseca. Mislim da će do 2020. godine čovek biti na Mesecu", - rekao je Popovkin.

Ranije je kosmička agencija objavila otvoreni konkurs za kosmonaute, i svaki državljanin Rusije sa tehničkim ili medicinskim obrazovanjem može u njemu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << da učestvuje. „Taj će se odred najverovatnije pripremati za Mesec", - rekao je Popovkin.

Rusija takođe razmatra planove o stvaranju baza na Mesecu i osvajanju resursa Zemljinog satelita sa evropskim i američkih partnerima.

Izvor: Golos Rossii, © Kollaž: «Golos Rossii»

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusi spremaju iskrcavanje na Mesec

Izvor: TvojPortal.com, 03.Feb.2012, 10:03

Izvor: Glas Rusije. Ekspedicija iskrcavanja ruskih kosmonauta na Mesec može biti ostvarena do 2020. godine, izjavio je danas šef Federalne kosmičke agencije Vladimir Popovkin. „Nauka je zrela za eksploataciju Meseca. Mislim da će do 2020. godine čovek biti na Mesecu“, - rekao je Popovkin.. . . Ranije...

Nastavak na TvojPortal.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.