Rusija smanjila vremenske zone

Izvor: S media, 29.Mar.2010, 11:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija smanjila vremenske zone

Ruski predsednik Dmitrij Medvedev naložio je smanjenje vremenskih zona u Rusiji sa 11 na devet.

Regioni Kamčatke i Čukotke, na dalekom istoku i blizu američkedržave Aljaske, sada su za sat vremena bliže Moskvi, odnosno sada jevremenska razlika osam sati, a bila je devet.

Evropski deo Rusije, područja Samare i Udmurtije, sada imaju isto vreme kao u Moksvi, a do sada je razlika bila jedan sat.

Ta četiri područja, kao i region Kemerovo u Sibiru, nisu >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << u noćiizmedju subote i nedelje prelazila na letnje računanje vremena kao ostatak Rusije.

Rusija je do sada ima imala 11 vremenskih zona od Kaljingrada do Čukotke.

Dekret za smanjenje vremenskih zona potpisao je premijer Vladimir Putin u martu, premda je ideja potekla od Medvedeva, želeći da na taj način poboljša koordinaciju u zemlji.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.