Rusija pregovara o korišćenju egipatskih vojnih aerodroma

Izvor: N1 televizija, 30.Nov.2017, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija pregovara o korišćenju egipatskih vojnih aerodroma

Ruski premijer Dmitrij Medvedev odobrio je nacrt sporazuma s Egiptom koji dozvoljava ruskim avionima da koriste egipatske baze, što je dogovor koji omogućava Moskvi da učvrsti svoj položaj u severnoj Africi i Bliskom istoku.

Danas objavljena direktiva s potpisom Medvedeva daje podršku nacrtu koji je pripremilo ministarstvo odbrane i upućuje da se sporazum potpiše čim bude spreman.

Prema nacrtu, ruski >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << i egipatski vojni avioni bi mogli da koriste vojen aerodrome druge strane. Sporazum bi na snazi bio pet godina i mogao bi biti produžen.

Vlada egipatskog predsednika Abdel-Fataha el-Sisija je proširila vojne veze s Rusijom i potpisala ugovore o kupovini ruskih borbenih aviona, helikoptera i drugog oružja.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Moskva odobrila nacrt sporazuma sa Egiptom o ratnim avionima

Izvor: RTS, 30.Nov.2017

Rusija je odobrila nacrt sporazuma sa Egiptom po kom će ruskim ratnim avionima biti dozvoljeno da koriste egipatske vojne baze. Taj sporazum će, kako AP ocenjuje, omogućiti Moskvi da dodatno poveća vojni uticaj na Srednjem istoku. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.