Rusija pred sankcijama: SAD planiraju mere protiv instituta koji je napravio vakcinu za kovid 19

Izvor: B92, 26.Avg.2020, 18:18

Rusija pred sankcijama: SAD planiraju mere protiv instituta koji je napravio vakcinu za kovid 19

SAD planiraju da uvedu sankcije protiv pet ruskih naučno-istraživačkih instituta.

Sankcije će obuhvatiti i institut Ministarstva odbrane Rusije koji je učestvovao u razvoju vakcine protiv koronavirusa.

SAD sumnjaju da ruski instituti, koje su uvrstili na svoju listu, "rade na hemijskom i biološkom oružju“.

Dokument Biroa za industriju i bezbednost pri Ministarstvu trgovine SAD nalazi se na sajtu Federalnog registra i trenutno je neobjavljen, odnosno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u fazi je uvida javnosti.

Na sankcionom spisku našli su se 33. Centralni naučno-istraživački institut Ministarstva odbrane Rusije, 48. Centralni naučno-istraživački institut u Kirovu, 48. Centralni naučno-istraživački institut u Sergijevom Posadu, 48. Centralni naučno-istraživački institut u Jekaterinburgu i moskovski Državni centralni naučno-istraživački institut za organsku hemiju i tehnologiju.

Podsetimo, Rusija je 11. avgusta prva na svetu registrovala vakcinu protiv koronavirusa. Vakcinu su napravili centar „Gamalej“ i Ministarstvo odbrane Rusije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.