Izvor: Vostok.rs, 26.Jun.2018, 13:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija pozvala na borbu protiv propagande neofašizma u Estoniji

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije poziva međunarodne strukture da utiču na Talin, kako bi u Estoniji prekinuli propagandu neofašizma, kaže se u komentaru Odjela za informacije i štampu ruskog ministarstva spoljnih poslova objavljenog na sajtu.

Ministarstvo spoljnih poslova Ruske Federacije podsetilo na događaj 22. juna u Estoniji kada je održano svečano otkrivanje spomen spomen ploče 110. godišnjici rođenja pukovnika "Vafen SS" Alfonsa Rebane, ratnog komandanta kaznenih trupa protiv civilnog stanovništva u okupiranoj teritoriji Sovjetskog Saveza.

"Skreće se pažnja na poseban cinizam organizatora ove sramne manifestacije na godišnjicu početka Velikog otadžbinskog rata.  jer u suprotnom kako izrugivanje sećanja na milione koji je umro u borbi." Brovn kuga "poziva takvu akciju neće imenovati," - rekao je u komentaru.

"Moskva žali što vlasti Estonije, koje su požurile da proglase svoju nevinost za postavljanje spomen ploče, nisu našle hrabrosti da osude ovu manifestaciju glorifikacije nacizma. Smatramo da je ovakav pristup neprihvatljiv i pozivamo relevantne međunarodne strukture da utiču na Talin, kako bi se okončala otvorena propaganda neofašizma u Estoniji", saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.
 

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.