Rusija postavila na Kamčatki prvu bateriju raketnih kompleksa „Bastion“

Izvor: Vostok.rs, 22.Feb.2017, 21:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija postavila na Kamčatki prvu bateriju raketnih kompleksa „Bastion“

Ministarstvo odbrane Rusije postavilo je na Kamčatki prvu bateriju najnovijih suspersoničnih obalskih raketnih kompleksa „Bastion“, čiji zadatak je zaštita strateških podmornica „Borej“ od brodova mogućeg protivnika, piše list „Izvestija“, pozivajući se na glavni štab Ratne mornarice.

„Bastioni“ su stigli u 520. posebnu obalsku raketno-artiljerijsku brigadu krajem prošle godine. Do pre nekog vremena, brigada je bila naoružana zastarelim obalskim raketnim kompleksima „redut“. Međutim, sada će ih zameniti „bastioni“, piše list.

Kako se navodi, planirano je da potpuna modernizacija brigade uskoro bude završena. Prema podacima lista, trenutno se na Kamčatki nalaze dve divizije podmornica — 10. i 25.

„U sastav ove druge ulaze raketne podmornice Tihookeanske flote.Tokom 2015. godine, 25. divizija koja se nalazi u Viljučinsku dopunjena je strateškim raketnim podmornicama projekta ’Borej‘“, naglašava autor teksta.

Glavni kalibar najnovijeg kompleksa je supersonična raketa „Jahont“, koja može da uništi brodove protivnika na udaljenosti od 300 kilometara, kao i da pokriva obalu do 600 kilometara.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Objavljeni najefektniji kadrovi sa manevara ruske Ratne mornarice

Izvor: RuskaRec.ru, 23.Feb.2017, 14:26

Povodom obeležavanja Dana zaštitnika Otadžbine Ministarstvo odbrane Rusije je predstavilo video-materijal sa najefektnijim kadrovima snimljenim na manevrima ruske Ratne mornarice, prenosi „Vzglяd”. Video je objavljen na Jutjub kanalu televizije RT. Mogu se videti raketna gađanja sa brodova,...

Nastavak na RuskaRec.ru...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.