Rusija pokrenula krivičnu istragu o obaranju Iljušina

Izvor: BKTV News, 19.Sep.2018, 11:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija pokrenula krivičnu istragu o obaranju "Iljušina"

Pokrenuta krivična istraga.

Ruski istražni komitet pokrenuo je danas krivičnu istragu o obaranju ruskog aviona tipa Iljušin iznad Sredozemnog mora, saopštila je portparolka komiteta Svetlana Petrenko.

"Istražitelji i forenzičari Komiteta rade na licu mesta, zajedno sa predstavnicima ruskog Ministarstva odbrane", rekla je Petrenko.

Trenutno se utvrđuju tačne okolnosti obaranja Iljušina "Il-20", u kojem je poginulo 15 ruskih vojnika.

Trenutno >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << je poznato da je avion bio na putu prema vazduhoplovnoj bazi Hmejmim, a da je kontakt sa posadom izgubljen u 23:00 časova u ponedeljak, prenosi TAS S.

U trenutku kada je Iljušin nestao sa radarskih ekrana, četiri izraelska aviona F-16 dejstvovala su po ciljevima u pokrajini Lakatija u Siriji.

Ministarstvo odbrane Rusije juče je saopštilo da je sirijska protivvazdušna odbrana oborila avion.

U saopštenju se navodi da su izraelski avioni "gurnuli" ruski avion na putanju rakete i da Rusija optužuje Izrael za "namernu provokaciju".

Ministarstvo dodaje da je Izrael obavestio Rusiju o svojim aktivnostima u Lakatiji samo minut pre početka napada.

 "Vidimo ove provokativne korake Izraelakao neprijateljske. Zbog neodgovornosti izraelske vojske, poginulo je 15 ruskih vojnika. Ovo je u potpunosti suprotno duhu rusko-izraelskog prijateljstva. Zadržavamo pravo da odgovorimio "milo za drago", izjavio je juče portparol ruskog MO, general major Igor Konašenkov.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusi pokrenuli krivičnu istragu zbog obaranja "iljušina"

Izvor: B92, 19.Sep.2018

Moskva -- Ruski istražni komitet pokrenuo je danas krivičnu istragu o obaranju ruskog aviona tipa Iljušin iznad Sredozemnog mora..."Istražitelji i forenzičari Komiteta rade na licu mesta, zajedno sa predstavnicima ruskog Ministarstva odbrane", rekla je portparolka komiteta Svetlana Petrenko. Petrenko....

Nastavak na B92...

Rusija: Pokrenuta istraga o srušenom avionu

Izvor: Vesti-online.com, 19.Sep.2018

Ruski istražni komitet pokrenuo je krivičnu istragu o obaranju ruskog aviona tipa Iljušin iznad Sredozemnog mora, saopštila je portparolka komiteta Svetlana Petrenko...- Istražitelji i forenzičari Komiteta rade na licu mesta, zajedno sa predstavnicima ruskog Ministarstva odbrane - rekla je Petrenko...Trenutno...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.