Rusija, podignuta optužnica za špijunažu protiva bivšeg američkog marinca

Izvor: RTS, 03.Jan.2019, 19:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija, podignuta optužnica za špijunažu protiva bivšeg američkog marinca

Protiv bivšeg američkog marinca koji je pritvoren u Moskvi, podignuta je optužnica za špijunažu, javlja agencija "Interfaks". Ukoliko bude osuđen, Polu Velanu preti kazna od 20 godina zatvora.
Pol Velan je šef bezbednosti za kompaniju iz Mičigena koja se bavi distribucijom auto-delova nalazi se u pritvorskoj jedinici Lefortovo, koja je služila >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kao zatvor KGB-a u Moskvi, piše britanski Gardijan.

Agencija Rosbalt navela je da je Velan uhapšen samo nekoliko minuta pošto je dobio USB fleš memoriju na kojoj su se nalazila imena visoko rangiranih službenika ruske obaveštajne službe.
Citirajući izvor iz bezbednosnih službi, agencija je navela da je 48-godišnji Amerikanac primio fleš memoriju od ruskog državljanina koji ga je posetio u njegovoj sobi u hotelu Metropol u petak.
Pripadnici Federalne službe bezbednosti navodno su uleteli u sobu i uhapsili Velana, prenosi Gardijan.
Velan je bivši marinac, a njegov brat je rekao ranije da je on otputovao u Moskvu kako bi tamo prisustvovao venčanju. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.