Izvor: Blic, 14.Jun.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija ostaje u 'Grupi 8'

Rusija ostaje u 'Grupi 8'

Uprkos nekim glasovima da Rusiju treba izbaciti iz 'kluba bogatih' - 'Grupe 8', Vladimir Putin dobio je juče u Moskvi podršku britanskog premijera Tonija Blera za održavanje sledećeg sastanka G8 u Moskvi.

Putin je rekao da računa na veliko britansko iskustvo i pomoć u organizaciji samita i predložio da glavna tema bude situacija i pomoć demokratiji i ekonomiji u zemljama bivšeg Sovjetskog Saveza. On je objasnio da učešće Rusije u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 'osmorki' ima veliki značaj za rad G8 jer Rusija mnogo bolje od ostalih članica razume probleme zemalja u tranziciji. Toni Bler je obećao da će od jula meseca, kad Britanija zauzme mesto predsedavajućeg EU, akcenat biti stavljen upravo na odnose Unije sa Rusijom. Oba sagovornika složila su se da činjenica da je došlo do problema sa Ustavom unije ni na koji način ne utiče na odnose Rusije i EU. Lj. M

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.