Rusija optužila SAD da sankcijama pogoršavaju situaciju u Venecueli

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Avg.2017, 18:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija optužila SAD da sankcijama pogoršavaju situaciju u Venecueli

Rusko Ministarstvo inostranih poslova optužilo je danas SAD da žele da "pogoršaju" situaciju u Venecueli uvođenjem novih sankcija vlastima predsednika Nikolasa Madura.

"Sankcije uperene protiv finansijskog i naftnog sektora će pogoršati ekonomsku situaciju u zemlju u trenutku prvi znakova relativne stabilnosti unutrašnje politike u toj zemlji", ocenila je portparolka ruskog ministarsta Marija Zaharova.

Bela kuća saopštila je 25. avgusta da uvodi nove finansijske >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << sankcije Venecueli, među kojima i zabranu kupovine novih obveznica koje izdaje vlada Venecuele ili njena nacionalna naftna kompanija PDVSA.

Opozicija u Venecueli kritikovala je američku banku Goldman Saks zbog kupovine obveznica PDVSA, čime se direktno finansira vlada predsednika Madura.

"Pažljivo ćemo pratiti situaciju posle uvedenih sankcija i kako će to uticati na interese Rusije i ruskih privrednika", rekla je Marija Zaharova, čija je zemlja saveznik Venecuele.

Duboka politička i ekonomska kriza mesecima potresa Venecuelu, podeljenu između Madurovih pristalica i liberalne opozicije koja zahteva vanredne predsedničke izbore i organizuje proteste koje snage bezbednosti guše silom.

U sukobima na demonstracijama, koji su od 1. aprila gotovo svakodnevni, poginulo je najmanje 120 ljudi, dok su stotine ljudi uhapšene.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Rusija optužila SAD da sankcijama pogoršavaju situaciju u Venecueli

Izvor: Beta, 28.Avg.2017

Rusko Ministarstvo inostranih poslova optužilo je danas SAD da žele da "pogoršaju" situaciju u Venecueli uvodjenjem novih sankcija vlastima predsednika Nikolasa Madura."Sankcije uperene protiv finansijskog i naftnog sektora će pogoršati ekonomsku situaciju u zemlju u trenutku prvi znakova relativne...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.