Rusija odgovorna za sajber napade na Gruziju

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Feb.2020, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija odgovorna za sajber napade na Gruziju

Rusija je odgovorna za sajber napade na hiljade gruzijskih veb sajtova u oktobru prošle godine, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova te zemlje, a prenosi Rojters. “Istraga koju su sprovele gruzijske vlasti, kao i podaci prikupljeni od partnera, pokazala je da je sajber napad bio planiran i izveden od strane Oružanih snaga Ruske Federacije”, tvrdi portparol gruzijskog Ministarstva spoljnih poslova Vladimer Konstantinidi. Tom prilikom je oboreno hiljade privatnih, medijskih i...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Vašington optužio Moskvu za SAJBER NAPAD na Gruziju

Izvor: Blic, 20.Feb.2020

SAD su danas optužile Rusiju za sajber napad na Gruziju u oktobru prošle godine, za koji je Vašington naveo da je poremetio rad gruzijske vlade i privatne veb stranice i da je prekinuo emitovanje najmanje dve glavne televizijske stanice.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.