Rusija neće dozvoliti sukob turskih i sirijskih snaga

Izvor: RTS, 15.Okt.2019, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija neće dozvoliti sukob turskih i sirijskih snaga

Specijalni izaslanik ruskog predsednika za Siriju Aleksandar Lavrentjev izjavio je da potencijalni sukob turskih i snaga sirijske vlade nije ni u čijem interesu i da Moskva tako nešto neće dozvoliti.
Aleksandar Lavrentjev je rekao da bi takav sukob bio neprihvatljiv, prenosi Tas.

Demantovao je i navode da je Moskva dala "zeleno svetlo" za >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << tursku operaciju u Siriji, ističući da je Rusija "uvek smatrala da je vojna operacija u Siriji neprihvatljiva", prenosi AP.
U izjavi ruskim medijima potvrdio je da su kurdski lideri i predstavnici sirijske vlade razgovarali prošle nedelje u ruskoj vojnoj bazi Hmejmim, navodeći da mu nije poznato koji su rezultati tog sastanka.
Lavrentjev je rekao i da se Rusija nada da će američke snage napustiti Siriju, ali da je trenutno teško proceniti da li će se to desiti.
"Svi se nadamo da će američke snage, pre ili kasnije, napustiti Siriju", rekao je Lavrentjev, preneo je Tas.
Prema njegovoj oceni turska operacija je zapravo ohrabrila Kurde da razgovaraju sa sirijskom vladom, izrazivši nadu da bi uspešan dijalog Kurda i Damaska mogao da bude "veliki korak ka ponovnom uspostavljanju sirijskog suvereniteta, teritorijalnog integriteta i nezavisnosti".
Lavrentjev je kazao i da je Rusija uvek ulagala određen napor u posredovanju u tom pravcu.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lavrentijev: Moskva neće dozvoliti sukobe turskih i sirijskih snaga

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Okt.2019

Rusija neće dozvoliti sukobe između turske i sirijske vojske dok je turska ofanziva u toku na severoistoku Sirije, izjavio je danas ruski specijalni izaslanik Aleksandar Lavrentijev..."Ti (tursko-sirijski) sukobi ne samo da nisu nikome u interesu, već su i neprihvatljivi. I zbog toga, naravno, mi...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.